אקזיט ראשון לסטארט-אפ של מרכז היזמות

מאז הקמת מרכז היזמות נוסדו בעזרתו 20 סטארט-אפים ממומנים של סטודנטים, בוגרים ואנשי סגל שגייסו הון בהיקף המתקרב ל-160 מיליון דולר!

18 מרץ 2024

לאחרונה, הצטרף להישגים של מרכז היזמות אקזיט ראשון. Alethea (לשעבר Pangea)  שהוקמה במסגרת המחזור הראשון של תוכנית האקסלרטור jumpTAU במרכז היזמות, שהחל באוקטובר 2019 ונמכרה לחברת Clarivate האמריקאית.

את החברה הקים ערן סגל, בוגר תואר ראשון בפילוסופיה ובתכנית הרב תחומית ותואר שני בפילוסופיה, שניהם מהפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב.
את המיזם ליווה המנטור, היזם הסידרתי מאיר מורגנשטרן, בוגר MBA מאוניברסיטת תל אביב. מאיר מכר לדרופבוקס את החברה שהקים CloudOn, והפך להיות מנכ"ל דרופבוקס ישראל. בסיום האקסלרטור, מאיר הצטרף לחברה כמייסד ויו"ר מועצת המנהלים.

Alethea, המוצר שפיתחה Pangea בא לפתור בעיה שיש לסטודנטים רבים והיא הצורך לקרוא מאמרים וחומר אקדמי רב לצורך לימודיהם. Alethea הוא כלי עזר מבוסס AI שמאפשר לסטודנטים לקרוא מאמרים וחומרים אקדמיים במהירות ובאופן יעיל וממוקד. המאמן האקדמי של Alethea מציג להם שאלות, יוצר מעורבות בחומרי הקריאה, ומטפח מיומנויות למידה. המערכת משלבת עקרונות למידה מוכחים ובינה מלאכותית מחוללת (Generative AI), ומספק, כלי מהימן עבור מרצים וסטודנטים.

הפיילוטים הראשונים והמוצלחים של החברה התבצעו באוניברסיטת תל אביב. האחד אצל ד״ר אורי לוין מהחוג לקולנוע והשני אצל ד״ר רובין שוחט בגון, Vice Head of the Liberal Arts Program בתכנית הבינלאומית של מדעי הרוח/אוניברסיטת קולומביה,. לדברי ד"ר רובין: "אליתאה היא כלי הוראה יקר ערך אשר שיפר משמעותית את הלמידה בכיתה בדרכים רבות".

Alethea, נרכש על ידי חברת Clarivate  וערן התמנה לתפקיד בכיר בחברה זו. חברת Clarivate  היא ספקית שירותי מידע גלובלית המציעה מידע וניתוח מקיפים לתמיכה במחקר בתחומי המדע, האקדמיה, הביופארמה והמדטק. שירותי החברה עוזרים ללקוחות לגלות, להגן ולמסחר את ההמצאות שלהם. לדברי החברה, הרכישה תאפשר ל- Clarivate להציג פתרונות חדשניים מבוססי Generative AI עבור המשתמשים והלקוחות האקדמיים שלה.

אם גם אתם רוצים להצטרף להצלחה ולהקים סטראט-אפ או מיזם חברתי ? הרשמו בהקדם למחזור הקרוב של אקסלרטור jumpTAU במרכז היזמות. מספר המקומות מוגבל !

בתמונה (צלם יריב פיין) מימין מנטורים מאיר מורגנשטרן ולשמאלו ערן סגל