הארנק הדיגיטלי כאן!

מאת: אתי פינקלשטיין, אבנר אורליביץ

כאשר אפל השיקה את שירות התשלומים שלה Apple Pay בשנת 2014 רבים תהו האם המהלך יביא לדחיפתם של תשלומים דיגיטליים למיינסטרים של שווקים כמו ארה"ב שעד אז לא אימצה בלהט ארנקים דיגיטליים. לעומת זאת באזורים מתפתחים רבים השתמשו דאז בתשלומים דיגיטליים כבר תקופה ככלי שימושי לאלו עם גישה מוגבלת למוסדות פיננסים.

 

לפי ארגון הGSMA-  נכון לאותה שנה ל-9 מדינות היו יותר חשבונות כספים ניידים מאשר חשבונות בנק כאשר דוח של The Opportunities of Digitizing Payments הראה של-2.5 מיליארד אנשים בעולם אין חשבונות בנק פורמליים. כך למשל במדינות כמו קניה שבה החל שירות הכספים הניידים M-Pesa שאפשר לקבל ולשלוח כספים לאנשים ולשלם חשבונות מפלאפונים ניידים. 

 

צעדים מוקדמים נוספים שזיהו את הפוטנציאל בשוק זה היו של חברת T-Mobile בארה"ב שהשיקה את Mobile Money בתחילת שנת 2014 וכיוונה לחסרי חשבונות בנק ושל Walmart  שחברה ל- Green Dot Corpליצירת GoBank המאפשרת הפקדות ישירות ומוותרת על גביית עמלות.

 

נכון להיום, הקורונה האיצה את אימוצם של תשלומים ללא-מגע ואת השימוש בארנקים דיגיטליים, כאשר גודל השוק של תשלומים דיגיטליים צפוי להגיע מסכום של 79.3 מיליארד דולר בשנת 2020 ל-154.1 מיליארד דולר בשנת 2025.

 

מספר האזורים הכפריים והמרוחקים שבהם חיים בעולם שבהם נמצאים ללא חשבונות בנק קטנים בזכות מאמצים ממשלתיים כגון פעולתה של ממשלת הודו כפי שצוינה בדוח של The World Bank משנת 2018 שהגדילה את מספרם של חשבונות הבנק מ-53% בשנת 2014 ל-80% בשנת 2017. 

TipTop, מיזם נוסף של בוגרי תכנית האקסלרטור הרב תרבותי jumpTAU של אוניברסיטת תל אביב, מפתח אפליקציה להעברת טיפים בצורה דיגיטלית, במטרה לשפר את איכות השירות, לחלוק מידע ולהגדיל הכנסות של מקבלי הטיפים.

 

TipTop מאפשרת לדרג את נותני השירות במועד מתן הטיפ כדי ליצור שקיפות ולתמרץ שיפור באיכות השירות. 

 

עד היום גייסו הבוגרים שלנו 11.3 מיליון דולר! אולי אתם הבאים בתור?

להרשמה למחזור הבא, לחצו כאן

 

כתבו לנו

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>