הגנה מתחת לפני המים

מאת: אתי פינקלשטיין

 

הגנה מתחת לפני המים 

 

בעידן שבו תשתיות תת-ימיות הפכו לעורק חיים של הכלכלה העולמית, האיומים עליהן מתרבים והולכים. כבלי תקשורת, צינורות אנרגיה ומתקנים ימיים מהווים תשתית קריטית שערכה נאמד במאות מיליארדי דולרים, כאשר פגיעה בהם עלולה לשבש את החיים המודרניים כפי שאנו מכירים אותם.

 

שוק אבטחת התשתיות התת-ימיות צומח במהירות, עם צפי להגיע ל-35 מיליארד דולר עד 2025. חברות מובילות כמו Kongsberg ו-Sonardyne מפתחות מערכות מתקדמות לניטור ואבטחה, אך האתגרים של כיסוי שטחים נרחבים וזיהוי מדויק של איומים נותרים משמעותיים.

 

בתוך נוף חדשני זה, חברת Audimus, שפותחה במסגרת תוכנית האקסלרטור jumpTAU באוניברסיטת תל אביב, מציעה פתרון פורץ דרך. החברה פיתחה מערכת חישה מבוססת סיבים אופטיים המסוגלת לכסות עשרות קילומטרים ולהפעיל מאות חיישנים רגישים ברוחב פס גבוה.

 

בניגוד למערכות מסורתיות, הטכנולוגיה של Audimus מאפשרת ניתוח ספקטרלי מדויק, סיווג מטרות וזיהוי איומים בזמן אמת. המערכת משלבת מתשאל (interrogator) חזק עם סיבי חישה מתקדמים, ומציעה פתרון משתלם כלכלית עם כיסוי לטווח ארוך ורגישות יוצאת דופן.

 

התפתחות זו מסמנת צעד משמעותי באבטחת תשתיות תת-ימיות, ומבטיחה עתיד בטוח יותר לתשתיות הקריטיות שמניעות את העולם המודרני.

 

עד היום גייסו הבוגרים שלנו 180 מיליון דולר! אולי אתם.ן הבאים.ות בתור?

להרשמה למחזור הבא, לחצו כאן

 
 

כתבו לנו

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>