חקלאות בת-קיימא - המהפכה הירוקה בענף החלב
מאת: אתי פינקלשטיין
חקלאות בת-קיימא: המהפכה הירוקה בענף החלב
ענף החלב העולמי עומד בפני אתגרים סביבתיים משמעותיים. פרה ממוצעת מייצרת מעל 3,000 ק"ג של גזי חממה בשנה, בעיקר פחמן דו-חמצני ומתאן, התורמים להתחממות הגלובלית ומשפיעים על בריאות האדם. תופעה זו מהווה בעיה חמורה, במיוחד במדינות אירופה הקרות, שם ריכוז הרפתות גבוה והאקלים מגביר את השפעת גזי החממה.
בעקבות יעדי האו"ם לפיתוח בר-קיימא (SDG 2030), חקלאים באירופה נדרשים להפחית פליטות אלו באופן דרסטי. הדבר מציב אתגר משמעותי בפני החקלאים, שנאלצים למצוא פתרונות יעילים וכלכליים להפחתת הפליטות תוך שמירה על רווחיות.
ההשקעות בתחום הטכנולוגיות החקלאיות (AgTech) הגיעו לשיא של 30 מיליארד דולר ב-2020, עם דגש מיוחד על פתרונות ירוקים. מגמה זו משקפת את ההכרה הגוברת בחשיבות של פיתוח טכנולוגיות חדשניות לטיפול באתגרים הסביבתיים בחקלאות. מחקרים עדכניים מראים כי הפחתת פליטות מתאן ב-45% עד 2030 יכולה למנוע התחממות של 0.3°C עד 2040, נתון המדגיש את הפוטנציאל העצום של פתרונות בתחום זה.
בתוך המציאות המורכבת הזו, פתרון Cowbon מציע מענה חדשני ומבטיח. המיזם, שהוא בוגר מחזור 7 של מרכז היזמות באוניברסיטת תל אביב, פיתח מערכת ייחודית המשתמשת בתהליך גזיפיקציה הידרותרמית מתקדם (HTG). טכנולוגיה זו ממירה את פליטות זבל הבקר לביוגז וחשמל, ובכך מפחיתה באופן משמעותי את פליטות המתאן מהרפתות.
הפתרון של Cowbon מסייע לחוות חלב במדינות אירופה הקרות בשני מישורים עיקריים: ראשית, הוא מפחית את פליטות המתאן, ובכך תורם ישירות להפחתת ההשפעה הסביבתית של הרפתות. שנית, הוא מסייע בהורדת עלויות הציות לרגולציה החדשה, שכן המערכת מאפשרת לחוות לעמוד בתקנות החדשות ביעילות ובחסכון.
יתרה מזאת, Cowbon מקדם עקרונות של כלכלה מעגלית בענף החלב. על ידי המרת פסולת לאנרגיה מתחדשת, המיזם לא רק מפחית את הנזק הסביבתי, אלא גם יוצר מקור הכנסה נוסף לחקלאים. גישה זו מדגימה כיצד פתרונות טכנולוגיים חדשניים יכולים לשלב בין שמירה על הסביבה לבין יעילות כלכלית, ומציבה את Cowbon כמודל מוביל בתחום החקלאות הבת-קיימא.
עד היום גייסו הבוגרים שלנו 160 מיליון דולר! אולי אתם הבאים בתור?
להרשמה למחזור הבא, לחצו כאן