עולם בלי שקעים

מאת: מקסים קפלן ויוליה בן שחר

 

לא מעט כתבו וקבעו שהמהפכה הרביעית בהיסטוריה האנושית היא מהפכת האינטרנט של הדברים (IoT) אך טכנולוגיה זו לא יכולה להתקיים ללא מקור אנרגיה יציב בעל חיי שירות ארוכים. ברור לכולנו שאינסוף כבלים וסוללות רגילות אינן הפתרון. שכן סוללות מגבילות את פעולת ה-IoT בצורה משמעותית לאחר השימוש בהן יש קושי משמעותי למחזר סוללות כך שהן  גורמות נזק רב לסביבה. אם לא די באמור, התרחבות ה- IoT בתעשיות החקלאות, הובלות, בקרת איכות ורפואה מחייבת שימוש מוגבר בסוללות, כאשר סוללות רגילות אינן טובות דיין. 

לאחרונה החל שימוש מוגבר בסוללות אוטונומיות, המאפשרות אספקה חשמלית יציבה וממושכת משום שהן נטענותבאנרגיה מהסביבה ומספקות אותה לפי הצורך. פרויקטים אירופאיים כמו EnABLES ו- HarvestAll מפתחים סוללות אוטונומיות, אשר ממירות ומשמרות אנרגיה מאור, חום ורטט. הסוללות הללו מאריכות את תקופת השימוש של מגוון פריטים יומיים החל ממכשירים חכמים,  ועד גלאים וחיישנים בהם נעשה שימוש בתעשייה ובבתים פרטיים. 

בימים אלו במרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב מפתחים מיזם בשם WIOTEK, שמטרתו לאסוף את האנרגיה מתקשורת סלולרית - רשתות 5G ולהמירה לחשמל שיחליף את הצורך בשימוש בסוללות מכל סוג ויאריך את תקופת השימוש האפשרית של מכשירים רבים בסביבתנו.

 

 

כתבו לנו

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>